Tag "папа Фрањо Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо ги принесе до Богородица молитвите на светот

Папата Фрањо се помоли пред статуата на Безгрешната, при што се помоли за сите луѓе на земјата, стари и млади, како и за мир, посебно во Украина.

Ватикан Вести

Мирот и разоружување се можни

По молитвата Ангел Господов, на празникот Безгрешно зачнување на Пресвета Богородица, Папата уште еднаш ги посвети своите мисли на измачената Украина, повторно нагласувајќи дека е возможен мир и разоружување. Тој