Tag "Папата до доминиканците: проповедајте"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата до доминиканците: проповедајте, сведочете

На 4 август 2016 година папата Фрањо ги прими во аудиенција учесниците на генералниот капитул на Редот на проповедниците – доминикаците. Ги поттикна да бидат „верни учители на вистината и