Tag "отсранување"

Врати се на почетна
Свет

На Француската држава и пречи споменикот на свети Иван Павле II

Францускиот суд нареди на власите во градот Плоермел да го отстрани споменикот на свети Иван Павле II, бидејќи како што е пресудено, неговото поставување на јавно место ја загрозува секуларноста