Tag "Норд Киву"

Врати се на почетна
Вести Свет

ДР Конго: Убиен уште еден свештеник 

Нема мир во Норд Киву во Демократска Република Конго. По крвопролевањата во Великата седмица, убиен е уште еден свештеник. Застрелан е во задниот дел на главата, додека бил на состанок