Tag "Меѓународен ден на старите луѓе"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Старите луѓе се стебло кое постојано дава плод

Меѓународниот ден на старите луѓе кој Организацијата на Обединетите нации го основала во 1990 година, ја потврдува обврската за промовирање на правата на старите луѓе. За папата Фрањо тие се