Tag "Македонија"

Врати се на почетна
Вести Македонија

Кардинал Пуљиќ се сретна со претседателот Иванов

Во Скопје на 18 ноември 2017 година надбискупот и митрополит врхбосански кардинал Винко Пуљиќ

Вести Македонија

Кардинал Винко Пулиќ го посети Македонски Каритас

На 18 ноември 2017 Неговата Еминенција Винко Кардинал Пулиќ,

Вести Македонија

Средба на кардиналот Пулиќ со богопосветените лица

Средбата се одржа во катедралата Пресвето Срце Исусово во Скопје, а потоа кардиналот Пулиќ го предводеше Евхаристиското славење.

Вести Македонија

Кардиналот Пулиќ се сретна со амбасадорката на Р. Хрватска во Македонија

На 17 ноември 2017 година, надбискупот и митрополит врхбосански кардинал Винко Пулиќ во текот на првиот ден од својата пасторална посета на Црквата во Македонија се сретна во бискупската резиденција

Вести Македонија

Кардинал Пулиќ се сретна со амбасадорката на БиХ во Македонија

На 17 ноември 2017 година при својата пасторална посета на Црквата во Македонија

Вести Македонија

Кардинал Пуљиќ ќе ја посети Црквата во Македонија

Скопскиот бискуп и Апостолски егзарх во Македонија монс. д-р Киро Стојанов

Вести Македонија

Интернационален камп за млади на Модраве – Хрватска

Од 6 до 12 август 2017 година младите од скопската парохија учествуваа на 3. Интернационален камп

Вести Македонија

Млади од Македонија присуствуваа на Летен камп за млади во Италија

Од 19 до 26 јули 2017 година млади од Македонија, по четврти пат присуствуваа на 8. Летен камп за млади во Леко – Италија, под мотото „Сакај ја различноста, плаши