Tag "Конгрегација за прогласување на блажени и светци"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо го именува монс. Семерара за нов префект на Конгрегацијата за прогласување на блажени и светци

На 15 октомври Светиот Отец го именува монс. Марсело Семераро за нов префект на Конгрегацијата за прогласување на блажени и светци, објави Канцеларијата за печат на Светиот Престол.