Tag "Конгрегација за наука на вера"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа Фрањо: Општеството е цивилизирано ако ја потиснува културата на отфрлање

Примајќи ги учесниците на генерално собрание на Конгрегацијата за наука на вера, папа Фрањо говореше за неповредливоста на вредноста на човечкиот живот, за грижата за болните во критичните и терминалните