Tag "Конгрегацијата за богослужби и Свети Тајни"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Надбискупот Рош е новиот префект на Конгрегацијата за богослужби и Свети Тајни

Папата Фрањо на чело на Конгрегацијата за богослужби го постави надбискупот Роше кои до сега ја имаше должноста секретар, а на таа должност го именува епископот на Тортоне монс. Витори