Tag "Кирил Васил"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата го именува архиепископот Васил за ординариј на Кошице

Папата Фрањо го прифати повлекувањето од служба на владиката Милан Чаутур од Кошице, Словачка и го именува за ординариј архиепископот Кирил Васил, Д.И., апостолски администратор на таа епархија.

Ватикан Вести

Папата именува нови членови на Апостолската сигнатура

На 21 јуни 2021 година, папата Фрањо именува дванаесет нови членови на Апостолската сигнатура (Supremo tribunale)