Tag "Кеплер"

Врати се на почетна
духовнитекстови Размислување Сведоштва

Епископот и непознатата монахиња

Познатиот германски епископ Вилијам Емануел Кетелер (1811 – 1877) е еден од основачите на католичката социологија, за својот повик е должен благодарност на една непозната монахиња.