Tag "катехетска служба"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папа Фрањо формира лаичка катехетска служба

„Antiquum ministerium“ е наслов на посебниот Папски документ (Motu proprio), објавен на 11 мај 2021 година, со кој папата Фрањо формира лаичка катехетска служба, дефинирајќи ја како итна потреба за