Tag "Катери Текаквита"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Генерална аудиенција: Катери Текаквита, извонреден живот во малите нешта

Навестување на Евангелието во едноставноста на животот целосно посветен на молитвата и служењето на најслабите е сведоштвото на првата домородна жена од Северна Америка прогласена за светица. За неа на