Tag "карпа"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Петар и Павле – сведоци и примери на верата

Денес ги славиме Апостолските првенци чии два гласа се претвориле во моќен одек за навестувањето

духовнитекстови Македонија

Свети Петар – карпа за сите денови

Исус го забележал Петар додека ловел риби и му рекол: „Врви по мене, ќе те направам рибар на луѓе.“ Петар сепак останал по природа импулсивен и знаел да му се