Tag "кардинал Mахарски"

Врати се на почетна
Ватикан

Краков: Папата Фрањо го посети болниот кардинал Махарски

Папата Фрањо непланирано ја посети Универзитетската клиника во Краков за да го посетите и да моли за болниот 89 годишен кардинал Франчишек Махарски, поранешен надбискуп на Краков.