Tag "Кардинал Туран официјално стана кардинал камерленго"

Врати се на почетна
Ватикан

Кардиналот Жан Луиз Туран официјално стана кардинал камерленго

Кардинал Туран во понеделник официјално стана кардинал камерленго, кој се грижи со управувањето на Црквата за време на седесваканцијата.