Tag "кардинал Гинтарас Линас Грушас"

Врати се на почетна
Вести Свет

Монсињор Гинтарас Линас Грушас избран за нов претседател на Советот на европските епископски конференции

Во склоп на пленарното заседавање на Советот на европските епископски конференции во Рим избрано е ново претседателство. За претседател е избран надбискупот на Вилнус, монс. Гинтарас Линас Грушас претседател на