Tag "кардинал Арборелиус"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Арборелиус: „Дури и ако мажот и жената изберат различен пол, сепак останува каков што е“

Шведскиот кардинал Андерс Арборелиус го истакна традиционалното библиско учење за човекот. „Во основа, човекот секогаш останува човек, или машко или женско. Господ така не сакаше“, рече Арборелиус во интервју за