Tag "кардинал Анџело Де Донатис"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Договор помеѓу Римската бискупија и Дикастеријата за лаици, семејство и живот

На 24 јуни 2019 година во Рим е потпишан договор помеѓу Дикастеријата за лаици, семејство и живот и Римската бискупија заради организација на следната Светска средба на семејства која ќе

Ватикан Вести

Верниците од Римската бискупија ќе имаат духовденско бдение со папата Фрањо

Во предвечерјето на празникот Педесетница во сабота 8 јуни 2019 година верниците на Римската бискупија ќе присуствуваат на евхаристиско и духовденско бдение на плоштадот Свети Петар во Ватикан, кое ќе

Вера Сведоштва

Ќе започне постапка за прогласување на блажена на Кјара Корбеле Петрило

Со свеченоста која во римската базилика Св. Иван Латерански на 21 септември ќе ја предводи кардиналот Анџело Де Донатис официјално ќе биде започната постапка за каузата за беатификација на младата