Tag "кардинал Анџело Беку"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Нови блажени, меѓу кои седум романски епископи

На 19 март Светиот Отец го прими во аудиенција кардиналот Анџело Беку, префект на Конгрегацијата за прогласување на светци, и ја овласти конгрегацијата да прогласи 9 нови блажени и да