Tag "кардинал Андерс Арборелиј"

Врати се на почетна
Вести Свет

Кардинал Арборелиј прогласен за Швеѓанец на годината

Швеѓанец на годината за ова 2017 година е прогласен католичкиот епископ кардинал Андерс Арборелиј, кој папата Фрањо го вброи во кардиналскиот колегиум на 29 јуни ова година.