Tag "Кардинал Ангело Бањаско"

Врати се на почетна
Вести Свет

Меѓународен ден за сеќавање на жртвите на холокаустот

Вчера се обележуваше 75 годишен јубилеј од ослободувањето од логорот Аушвиц – Биркенау. Европските бискупи објавија изјава во која одлучно го одбиваат антисемитизмот и политичката манипулација со вистината