Tag "кардинал Акиле Силвестрини"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

 Во Рим почина кардинал Акиле Силвестрини

На 29 Август 2019 година, во Рим, на 95 годишна возраст почина кардинал Акиле Силвестрини, поранешен префект на Конгрегацијата за Источни Цркви, голем дипломатски претставник на Светиот Престол.