Tag "Кардиналски конзисториум"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо со новите кардинали го посети почесниот папата Бенедикт XVI

Папата Фрањо заедно со единаесете нови кардинали го посети почесниот папата Бенедикт XVI по одржаниот конзисториум во сабота 28 ноември.

Ватикан Вести

Папата по седми пат креира нови кардинали

Светиот Отец креира 13 нови кардинали од 8 земји за време на конзисториумот во базиликата Свети Петар, кој се одржа во сабота 28 ноември 2020 година, соопшти Канцеларијата за печат