Tag "кардиналот Карл-Јозеф Раубер"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Почина германскиот кардинал Карл-Јозеф Раубер

Карл-Јозеф Раубер, поранешен претседател на Папската црковна академија, нунциј во тешки места и општествени контексти почина на 26 март 2023 година, на 89-годишна возраст