Tag "Кападокија"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Свети Василиј – епископ и црковен отец

На денешниот ден Црквата се спомнува на свети Василиј: татко на монаштвото, обновител

Вера Сведоштва

Свети Григориј Богослов

Денес Црквата го празнува свети Григориј Назијански, славен теолог, говорник и бранител