Tag "казнено право"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Вистинската праведност се темели на дијалогот, а не на културата на отфрлање

Обраќајќи се на учесниците на конгресот на Меѓународното здружение за казнено право, папата Фрањо зборуваше за проблемите на човечката правда и ја истакна смислата на праведноста во христијанското гледање на