Tag "казнени мерки"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо направи дополнувања и измени во казнените мерки во Црквата

Во Ватикан, на празникот на Свети Јустин, во вторник, 1 јуни 2021 година, е објавена Апостолската конституција „Pascite gregem Dei“ на папата Фрањо, со која се одобрени измените и дополнувањата