Tag "Италјанска епископска конференција"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата до италијанските епископи: Свештеникот не е бирократ

Свештеникот не е „бирократ“, тој е во „близина на секој човек“ – рече папата Фрањо по повод отворањето на 69. Генерално заседание на Италијанската епископска конференција.