Tag "Исусовец"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо на погребот на отец Фарес

Во Генералната курија на Друштвото Исусовци во Рим, Папата сослужуваше на погребот на отец Диего Фарес, кој почина пред два дена на 67-годишна возраст. Во проповедта, директорот на списанието Civiltà

Ватикан

Папата се спомна на убиениот исусовец Еспинал

По свеченото добредојде во Боливија, папата Фрањо кратко запре на местото каде е убиен патер Луиз Еспинал, исусовец, кој за време на диктаурата учествувал во општествената борба

Свет

Братот на дон Давор Топиќ ракоположен за свештеник

Анте Топиќ, член на монашката заедница Дружба Исусова од хрватската провиниција на празникот свети Петар и Павле на 29 јуни 2015 година е ракоположен за свештеник во ѓаковско