Tag "Исил"

Врати се на почетна
Сведоштва Свет

На свештеник од Ирак Бројаницата му помогнала да преживее киднапирање од ИСИЛ

Католичкиот свештеник отец Даглас Ал-Бази од прва рака сведочи за ужасите кои му ги направиле припадниците на Исламската држава во Ирак. Во текот на девет дена бил затвореник