Tag "Ирак: Христијаните и муслиманите се молат заедно за мир"

Врати се на почетна
Свет

Ирак: Христијаните и муслиманите се молат заедно за мир

Христијаните, муслиманите, сабеите и јазитите заедно се молеа против насилството и тероризмот. Меѓурелигиската церемонија се одржува на 30 мај вечерта во црквата „Пресвета Богородица на Светата Бројаница“