Tag "заробеништво"

Врати се на почетна
Свет

Отец Мурад: Моето заробеништво е повторно раѓање

Кога бев заробен, со врзани раце и со врзани очи, за чудење си велев: Одам кон слободата. Затворот беше за мене како едно ново раѓање.

Свет

Отец Мурад е ослободен од заробеништво

Сирискиот свештеник о. Жак Мурад е ослободен откако пред пет месеци беше заробен од т.н. Исламска држава, а во недела 11 октомври 2015 година ја служеше и својата прва Литургија