Tag "Ернесто Карденал"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Укинати санцкиите на еден од основачите на Теологијата на ослободување

Папата Фрањо ги укина санкциите против славниот поет, свештеник и министер за култура Ернесто Карденал, претставник на теологијата на ослободување, потврди Апостолската нунцијатура во Манагва, главниот град на Никарагва.