Tag "Енциклика „Fratelli tutti“"

Врати се на почетна
Вера Проповеди

„Fratelli tutti“ – социјална енциклика на папата Фрањо

Братство и општествено пријателство се патиштата на кои Папата упатува за да се изгради подобар свет, поправеден и помирољубив и тоа со ангажирање на сите: на народот и на институциите.