Tag "детство"

Врати се на почетна
Вера Сведоштва

Еврозија во улога на мајка

Еврозија секоја минута им ја посветувала на своите помали браќа и сестри.

Вера Сведоштва

Мечтаењето на Еврозија и Јосиф

Уште како дете, Еврозија покажала одлична посветеност кон доброто. По својот карактер и таа имала некои слабости со кои требало да води борба, за да ги искорени.

Вера Сведоштва

Детските години на Еврозија Алоати

На 4 мај 1859 година во градот Виластоне, 20 километри јужно од Торино, на патот за Џенова, се родила Еврозија Алоати,