Tag "да дадеме конкретност на очекувањата за мир"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: Воената реторика е во мода, да дадеме конкретност на очекувањата за мир

Папата Фрањо на 4 април 2024 година се сретна со учесниците на првиот колоквиум помеѓу Дикастеријата за меѓурелигиски дијалог и Конгресот на поглаварите на традиционалните и светските религии и повторно