Tag "градба"

Врати се на почетна
Свет

Во Куба се гради првата Католичка црква по револуцијата

Во Куба започна изградбата на првата католичка црква после револуцијата во 1959 година. Имено властите дозволија изградба на црква посветена на свети Иван Павле II во Бахија, населба во Хавана.