Tag "Големо злосторство"

Врати се на почетна
Ватикан

Турција го повелече својот амбасадор при Светиот Престол

Турската влада – како реакција на изјавата на Папата по повод обележувањето на  години од „Големото злосторство“, односно масакрот врз Ерменците во тогашното Османлиско царство

Ватикан

Папата го прогласи свети Гргур од Нарек за црковен научител

И денес го слушаме пригушениот и заборавениот крик на безпомошните браќа и сестри, кои поради нивната вера во Христос или етничкото потекло, јавно и немилосрдно се убиваат, обезглавуваат,