Tag "годишнина"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Црквата ја слави 60-годишнината од отворањето на Вториот ватикански собор

Папата Иван XXIII официјално го отвори Вториот ватикански собор на 11 октомври 1962 година за време на свечена церемонија во базиликата Свети Петар, започнувајќи го 4 – годишниот настан со