Tag "гласноговорник"

Врати се на почетна
Вести Свет

Почина Наваро Валс гласноговорникот на папата Војтила

На 5 јули 2017 година, на возраст од 80 години, почина поранешниот директор на Канцеларијата за печат на Светиот Престол, шпанецот Јоакин Наваро Валс. Лекарот кој стана гласноговорник тогаш понизно