Tag "Генерална аудиенцијиа"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата Фрањо: Нема светост без грижа за сиромашните

Папата Фрањо катехезата на Генералната аудиенција на 28 јуни 2023 година ја посвети на австралиската светица Мери Мекилоп, која се посвети за образование на сиромашните: „Таа се бореше за човечки

Ватикан Вести

Молитва на Папата за Украина: Што поскоро да завладее мир

На крајот од Генералната аудиенција на 28 јуни 2023 година, папата Фрањо го довери украинскиот народ под застапништво на светите Петар и Павле, чијшто празник се празнува на 29 јуни.

Ватикан Вести

Во јули Папата нема да одржува аудиенции

Според обичајот, во текот на јули нема да има Генерална, посебна или лична аудиенција со Папата. Ќе продолжат во август, со првата Генерална аудиенција во среда, 9 август.