Tag "гендер теорија"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Поголема улога на жената во општеството и Црквата

Наместо да биде решение за проблемите во односите помеѓу мажите и жените, родната или „gender“ теоријата би можела да биде чекор назад – рече папата Фрањо на Генералната аудиенција