Tag "Врховен суд"

Врати се на почетна
Свет

Врховниот суд на Соединетите Американски Држави со уставното право ги услови истополовите бракови

Врховниот суд на САД, на 27 јуни, прогласи дека „истополовите бракови“ се уставно право и пресуди дека сите сојузни американски држави мора да го редефинират бракот