Tag "Врхобосанската надбискупија"

Врати се на почетна
Вести Свет

Воениот бискуп д-р Томо Вукшиќ именуван за надбискуп коадјутор на Врхбосанската надбискупија

Светиот Отец, папата Фрањо го именува воениот бискуп во Босна и Херцеговина Томо Вукшиќ за надбискуп коадјутор на Врхбосанската надбискупија, објави Канцеларијата за печат на Светиот Престол, на 22 јануари