Tag "Во Ван Туон"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Светиот Престол и Виетнам ги унапредија билатералните односи

Во заедничкото соопштение во четврток, 27 јули 2023 година, Светиот Престол и Виетнам објавија дека е постигнат конечен договор Светиот Престол да има резидентен Папски претставник во главниот град Ханој.