Tag "војна злосторство против човештвото"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата: „Војната е злосторство против човештвото“

По молитвата Ангел Господов во недела 14 јануари 2024 година папата Фрањо со остри формулации повика на мир во Украина и на Блискиот Исток. Војната сама по себе е „злосторство