Tag "Вознесение на Богородица"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата благослови Бројаници за верниците во Сирија

После молитвата Ангел Господв на празникот Вознесение на Пресвета Богородица, папата Фрањо благослови 6.000 Бројаници за католиците во Сирија, кои по иницијатива на Папската фондација „Црква во неволја“ ги направија

Ватикан Вести

Папата: Да одбереме големи небесни работи, а не мали работи од земскиот живот

Да одбереме големи небесни работи, а не мали работи од земскиот живот – рече папата Фрањо пред молитвата Ангел Господо на плоштадот Свети Петар, осврнувајќи се на евангелието од празникот