Tag "Вознесение во небо на Пресвета Богородица"

Врати се на почетна
Ватикан

Папата: Ослободете ги жените од ропството и насилството

Папа Фрањо на празникот Успение на Пресвета Богородица посака сите жени и девојки да бидат ослободени од тешките и нехумани ситуации на ропството. Ја осуди и „срамната тишина“