Tag "Витешки ред на Светиот Гроб"

Врати се на почетна
Ватикан Вести

Папата го именува кардинал Тагле за префект на Конгрегацијата за евангелизација на народите

Кардинал Фернадо Филони е именуван за голем мајстор на Витешкиот ред на Светиот Гроб. Надбискупот од Манила, кардинал Тагле е именуван на неговото место, префект на Конгрегацијата за евангелизација на